Opera Comică pentu Copii: concurs, premieră și o extraordinară provocare
iMaMA

Opera Comică pentu Copii: concurs, premieră și o extraordinară provocare

Opera Comică pentru Copii e mai colorată ca niciodată. Spectacole, concursuri și tot felul de activități menite să-i atragă pe cei mici într-o lume guvernată de valori adevărate. Recent, un consurs s-a încheiat, iar în weekend vor fi anunțați câștigătorii. Curând, o nouă premieră și o ocazie extraordinară de a exersa abilitățile jurnalistice ale micuților pasionați de operă și poveste.  

Treasure Hunt „Orchestra de aur a OCC”

Așteptăm cu sufletul la gură ziua de 14 aprilie, zi în care va avea loc extragerea câștigătorilor concursului aniversar Treasure Hunt „Orchestra de aur a OCC”. În perioada dintre 10 februarie – 10 aprilie, și noi – alături de mulți alți participanți, ne-am înscris pe www.operacomica.ro și am completat formularul concursului pentru a putea câștiga unul din cele 2018 premii (daaa, două mii optsprezece premii) puse în joc cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență a singurei opere comice pentru copii din lume. Și știți cere e premiul cel mare? Un city break la Milano!  Cross your fingers!

Premieră „Albă ca zăpada”

Albă ca Zăpada, șapte pitici, Prințul, chiar și Mama vitregă vin la Opera Comică pentru Copii să-și spună povestea pe muzica semnată de compozitorul Cornel Trăilescu, într-un spectacol de balet. Premiera are loc pe 21 și 22 aprilie, la Sala Mare. Spectacolul „Albă ca zăpada” este realizat de Corina Dumitrescu.

Opera Comică pentu  Copii: concurs, premieră și o extraordinară provocare

„Micii Jurnaliști” – ediția a VII-a

Și acum provocarea! Toți copiii vorbăreți sunt invitați să se înscrie la cea de-a VII-a ediție a programului „Micii Jurnaliști”, care va avea loc la avanpremiera spectacolului „Albă ca zăpada” din 20 aprilie.

Între 11 și 17 aprilie, copiii sunt invitați să trimită pe adresa occ.revista@gmail.com un scurt video sau un scurt text în care să spună ce spectacol al Operei Comice le place și de ce sau ce spectacol și-ar dori să vadă, dacă nu au ajuns încă la nicio reprezentație a OCC. Filmulețul sau textul trebuie să fie însoțit de numele complet al micului jurnalist aspirant, vârsta și o fotografie tip portret. Micii jurnaliști care vor fi selectați vor primi pe e-mail invitația la avanpremiera spectacolului „Albă ca zăpada” și toate detaliile legate de participare. Cele mai bune articole pe care le vor scrie micii jurnaliști după spectacol vor fi publicate în Revista OCC și pe pagină de Facebook a instituției.

Programul „Micii Jurnaliști” se desfășoară la Opera Comică pentru Copii din stagiunea 2016-2017 și până acum peste 70 de copii au luat parte la spectacole, la turul din spatele cortinei și la conferințele de presă cu echipele de creație și artiștii care au urmat după avanpremieră.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *