iMaMA

Petrecere în pijamale la grădiniță de 1 Iunie – Zi liberă națională

De obicei, asta e ora în care închid calculatorul și-mi îndrept pasul grăbit spre grădiniță. Azi, însă, închid calculatorul și-l deschid la loc pentru a scrie aceste rânduri. Copilul mic mi-a rămas la grădiniță peste noapte. Daaa, își va petrece noaptea la grădiniță, pentru că… yupiii! dezmăț și party în pijamale cu ocazia Zilei Copilului.

În seara dintre primăvară și vară, dar – mai ales – cu ocazia Zilei Copilului, Robert al meu (5 ani) face petrecere în pijamale la grădiniță, cu joacă, preparat pizza alături de colegi, privit un film („Maria Mirabela”) și dansat până nu le mai țin picioarele pe educatoare (căci ei, copiii, ar țopăi până în zori, nu mă îndoiesc de asta!)

De când am primit anunțul acestei inițiative pe whatsapp, s-au numărat zilele până la Ziua Copilului 2021. Robert m-a rugat să-i citesc de câteva ori mesajul, apoi a stat puțin, a analizat, a meditat și – spre surprinderea mea – a decis că merge no matter cât de mari sunt emoțiile sau ce alte planuri de plecat din București, de exemplu, am fi avut.

„Dragi părinți,

Pentru că se apropie Ziua Copilului ne-am gândit să sărbătorim și noi în cadrul grădiniței printr-o petrecere în pijama. Copiii vor veni luni 31.05 la grădiniță, vor participa la programul obișnuit și vor rămâne peste noapte până marți  01.06 (zi liberă legal) când vor putea fi preluați în jurul orei 10 după micul dejun pentru a petrece ziua împreuna cu părinții. Vom încerca să oferim copiilor un program variat cu jocuri, muzică, gătit și film. […]” – un crâmpei din mesajul declanșator de entuziasm și nerăbdare în rândul copiilor și părinților.

-Înscrie-mă, da, a spus Robert hotărât. Vreau să particip!

-Wow, mami, o să rămâi la grădiniță toaată noaptea. E OK așa? N-o să-ți fie dor de noi?

-Ba da, o să-mi fie dor, mama, dar știu că o să veniți a doua zi dimineața să mă luați.

-Îmm, ce frumos! încep să mă topesc eu toată. Și nouă o să ne fie dor de tine, pui mic, dar în același timp o să ne bucurăm pentru experiența ta extraordinară. Muaaaah! :*

Acum fratele mai mare e supărat că doamna șefă de la After School nu a avut și ea o astfel de idee. Deh, într-adevăr, ideea asta e grozavă și merită să fie replicată.

Abia aștept să-mi povestească mâine dimineață cum și-n ce fel a fost marea petrecere în pijamale de la grădiniță! Până una alta, noi ne plictisim la un film și ne gândim ce nebunie, și gălăgie, și lumini aprinse sunt la ora asta în grădiniță! Energie și chef de petrecere doamnelor educatoare le doresc! : ))

Iar vouă, un 1 Iunie pe placul vostru și al copiilor voștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *