Erus și Valea Răbdării
iMaMA

Răbdare, răbdare, am o super recomandare! ”Erus și Valea Răbdării” @ OCC

Încă puțin și ne mutăm definitiv la Opera Comică pentru Copii, atât de tare ne place acolo! 🙂 Spectacole frumoase, educative și cu mult bun gust. De data aceasta am fost la piesa de teatru  ”Erus și Valea Răbdării”. Da, da, există și o carte cu același nume, scrisă de Alec Blenche – consilier în nutriție.  Însă cei de la OCC au transformat povestea într-un spectacol care îți pune cu adevărat răbdarea la încercare – ATENȚIE! – în cel mai muzical, plăcut, antrenant și amuzant mod. N-are cum să nu-ți placă! Pur și simplu, EXCLUS!

O lecție despre răbdare adresată copiilor, din care învață – negreșit – părinții!

”Răbdare, răbdare… până te faci mare!” Și vă rog să mă credeți, și-acum rulează melodia aceasta în capul meu, iar cuvântul ”răbdare” nicicând, dar nicicând, nu mi s-a părut mai pașnic și mai prietenos decât acum.

Erus – băiețelul simpatic din poveste – ne-a luat pe toți, copii și părinți deopotrivă, în călătoria sa spre Țara Soarelui. Și-am mers așa, împreună, prin Valea Răbdării, recunoscându-ne pe noi înșine în luptele lui Erus cu graba, teama și nerăbdarea.

Ba chiar am luptat și noi, cot la cot cu el, iar cel mai tare ne-a ”exasperat” secvența cu bătrânul copac Oaky care adormea fix când aveam noi gurile căscate și urechile ciulite la maxim, pregătiți fiind să aflăm marele secret al ieșirii din Vale. Doamne, că greu e să ai răbdare chiar și în scaunul de spectator! 😃 Astfel că – iata! – am înțeles că, uneori, dacă vrei să ajungi mai repede undeva, trebuie s-o iei mai încet. Că atunci când mergi lent, de fapt, alergi! Pe bune, cred că povestea asta a fost scrisă special pentru mine!

Și, ssssst, veniți mai aproape! Până ajungeți la spectacol, vă ”șoptesc” eu care sunt cele 4 reguli ale răbdării, vreți? Unu: Să ai răbdare! Doi: Să ai răbdare! Trei: Să ai răbdare! (Scuze că întrerup, mai aveți răbdare s-o aflați și pe-a patra?) A patra regulă, dacă vrei, e să le respecți pe primele 3! 😃

Aaaa, să vă mai spun că pe scenă apare și un personaj dolofan – Sucre, intrusul care mănâncă doar ciocolată și alimente cu z (”z” de la zahăr – un cuvânt interzis în orașul din poveste). Deși n-a stat niciun minut în lumina reflectoarelor, băiatul meu a rămas cu gândul la el, iar la întoarcerea spre casă mi-a pus multe întrebări despre acest Sucre și mi-a mai spun: ”când a apărut dolofanul acela cu ciocolată în mână, m-am speriat un pic, am crezut că au încurcat piesa!”

Așadar, luați la voi niște pătrunjel, lămâie, morcovi, fructe de pădure, miez de nucă și mergeți să vedeți spectacolul ”Erus și Valea Răbdării” de la Opera Comică pentru Copii! Până atunci, RĂBDARE, RĂBDARE, pentru că, negreșit, fie că…

”Ești mic cât o furnică sau mare cât un leu, răbdarea, RĂBDAREA te va ajuta mereu! ”

***
”Erus și Valea Răbdării” este o poveste despre prietenie și iubire pentru familie, despre educație și stil de viață sănătos și, mai presus de orice, despre răbdare – una dintre cele mai prețioase virtuți ale omului.

Gen: Teatru / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala UnderGrant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *