Beauty

”Reciclare vestimentară + pictură = LOVE” INTERVIU cu Linda și Alexandra, fondatoarele ARTelier

ȘTIAȚI CĂ… industria modei este a doua cea mai poluantă din lume, iar procesul de fabricare a blugilor contribuie la acest lucru?! Și… mai știați că, în Bucureștiul acesta mare, sunt două mame care și-au adunat superputerile și, din trei concepte-cheie: reciclare, pictură, modă – au dat viață și culoare unui proiect inedit, cu nume de #UPcycledARTistic by ARTelier?

Protagoniste: Alexandra Ioniță & Linda Mary-Ann Stanescu.  Le-am purtat creațiile – da, blugii aceia super cool și colorați din pozele de pe Facebook. Și pentru că am văzut că i-ați apreciat cu like-uri și inimioare, am pus la cale acest interviu. Ce-a ieșit? O poveste!

”Reciclare vestimentară + pictură = LOVE” INTERVIU cu Linda și Alexandra, fondatoarele ARTelier

Linda, Alexandra, vrem să vă cunoaștem! Povestiți-ne un pic despre voi și despre cum a început aventura asta cu nume de „Upcycled Artistic”.

Linda: Sunt artist vizual de 10 ani. Am început ARTelier ca o relaxare de după job. Atelierul era bucătăria apartamentului în care locuiam. Pictam în timpul liber și făceam poze pe mașina de spălat vase. :)) Primul proiect de reciclare l-am început acum 5 ani – pinguini din becuri uzate, transformați în decorațiuni de Crăciun. Însă am vrut să am un impact și mai mare în tot ceea ce înseamnă utilizarea inteligentă a resurselor. Și cum toate perechile mele de jeanși erau stropite cu picuri colorați din timpul lucrărilor, mi-am dorit o colecție care să aibă la bază denimul. Așa a luat naștere #UpcycledARTistic. Mai apoi, și Alexandra s-a alăturat acestei pasiuni, cu suflu nou și plin de entuziasm.

Alexandra: Am cunoscut-o pe Linda prin intermediul unei comunități axate pe antreprenoriat. Mi-a plăcut din prima clipă. Se distingea prin viziunea de business. Am decis să creștem împreună o afacere corectă, frumoasă, creativă, care să contribuie la binele „cetății”. Amândouă provenim din familii care au croitoria în ADN și am exersat încă de mici crearea de haine din resturi de materiale. Deci direcția start-up-ului a fost una firească. Reciclarea vestimentară + pictura = LOVE :)”

Despre ce este Upcycled Artistic? Modă sau reciclare?!

Linda: Ne-am dorit foarte mult să pornim de la fațeta strălucitoare a ideii și să atragem mai întâi printr-un design aparte și prin pictură care e lucrată precum un tablou pe pânză. Dacă perechea de jeanși UpcycledARTistic e una ‘statement’, viitoarea colecție de rochii, fuste și accesorii va fi una foarte feminină, romantică, sclipitoare. Cu toate acestea, în planul al doilea al proiectului noi educăm. Explicăm ce impact are industria modei asupra planetei, de ce trebuie să cumpărăm conștient și să utilizăm inteligent ce avem, de ce denimul este cel mai poluator material produs în industria textilă.

Faceți echipă grozavă împreună, așa s-a dus vestea! Deci, cine e artistul și cine e pragmaticul dintre voi?

Alexandra: Linda e artistul prin definiție. De mică a pictat, a modelat, tot traseul ei în viață a fost presărat cu nevoia de a crea. Și viitorul și l-a schițat în aceeași linie. Și are o vorbă care pe noi ne amuză tare: “Când voi fi eu mare, mare, mă retrag pe o insulă pustie și voi picta artă pură, numai ce-mi face mie placere!”

”Reciclare vestimentară + pictură = LOVE” INTERVIU cu Linda și Alexandra, fondatoarele ARTelier

Cum arată universul vostru creativ în 3 cuvinte?

Linda: Bait, mănuși și muuuultă vopsea! În păr, pe față, pe mâini, jeanși! :)) Glumim! Universul nostru este plin de culoare, de bucuria din ochii clienților noștri și pasiune cât cuprinde.

Ce așteptări aveți de la acest proiect?

Vom lansa colecția de primavară-vară 2020, care va cuprinde creații 100% marca ARTelier, lucrate prin reciclare vestimentară și pictură. Ne dorim tare mult ca oamenii să conștientizeze că există o alternativă la brandurile fast-fashion. O alternativă care creează în mod responsabil piese vestimentare cu personalitate, strălucioare, feminine, colorate. Visăm ca oamenii să ne poarte creațiile, iar noi să aducem plus valoare pe zona eco și să avem impact cât mai amplu în timp.

Unde vă găsim produsele?

Produsele pot fi admirate si comandate de pe site – artelier.design, sau de pe pagina de Facebook  & contul de Instagram.  Tocmai am deschis un mic concept-store în Monaco Towers (București) unde creațiile pot fi probate, clienții ne pot vizita. În plus, ne vedem periodic la târgurile tematice de sărbători, unde aducem cele mai noi produse.

Ce ar trebui să mai știm despre Upcycled Artistic?

UPcycledARTistic este un proiect creat cu sufletul. care face parte dintr-o viziune mai amplă pe care noi am denumit-o “Fashion for eARTh”. Și pe care ne propunem să o transformăm într-o adevărată mișcare.

Un mesaj pentru cei care citesc acest interviu.

Primim din multe direcții sfaturi și constatări de tipul: “e dificil ce v-ați propus”, “nu există o piață pentru așa ceva în România”, “pare misiune imposibilă”. Cel mai important e, însă, să crezi în visul tău și să investești toate resursele de pasiune și energie de care dispui. Va deveni realitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *