Rețetă pentru siluetă by Chef Liviu Balint
iMaMA

Rețetă pentru siluetă by Chef Liviu Balint

Miroase a vacanță, soare, mare și nopți cu cer senin. Zilele de vară fac mintea să zburde aproape oriunde, mai puțin în bucătărie. Dar… paradox: silueta perfectă se construiește mai întâi în bucătărie (printr-o alimentație corectă) și abia apoi la sala de sport.

Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, propune o alternativa sănătoasă care poate fi gătită ușor și rapid. Rețeta e simplă, are un aport caloric redus și, pe cuvânt de MasterChef, ai să te lingi pe degete după ce o încerci!

Ingrediente:

2 bucăți de piept de pui; un plic Vegeta Gust de Găină, 2  ardei kapia, vreo 2 roșii, 4 felii de mozzarella proaspătă, 3 căței de usturoi pisați, niște sare, piper, o lingura de herbes du provence și una de boia de ardei dulce.

Mod de preparare:

Se taie ardeii și roșiile cuburi, se amestecă bine cu usturoiul, sarea, piperul, ierburile aromatice și boiaua. Se lasă aromele să se întrepătrundă pentru câteva minute, cât să fie timp de pregătit puiul. Pieptului de pui îi șade bine condimentat din belșug cu Vegeta Gust de Găină. Se presară savurosul condiment peste carne și apoi se lasă să se odihnească într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Se așează feliile de mozzarella peste pieptul de pui condimentat cu Vegeta Gust de Gaină și, la final, se adaugă amestecul de ardei și roșii. Apoi, se bagă totul la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Rețeta propusă de Chef Liviu Balint e atât de savuroasă încât nu e nevoie de garnitură. Însă merge cu o salată verde generoasă, scăldată în puțin ulei de măsline și două-trei picături de lămâie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *