orez salbatic
iMaMA

Rețetă savuroasă cu creveți dolofani și orez sălbatic

Când nu mai știi ce mâncăruri să faci, cauți inspirația în ingrediente! Cel puțin, așa am făcut noi. Am plecat de la punga de creveți congelați de la Ocean Fish și am ajuns la o tigaie apetisantă și plină de culori tradusă prin creveți cu orez sălbatic și baby spanac. Pe ambalaj erau recomandați în salate, paste, sandwich-uri…, noi, însă, am completat punctele de suspensie cu ceva „sălbăticie”. Timp de preparare: aproximativ 30 de minute.

Rezultatul din tigaie îi aparține bucătarului soț, care este muuult mai migălos, organizat și răbdător la gătit decât mine. Poza, însă, e creația mea și, trebuie să recunosc, a fost greu pentru că prea ne era poftă (tuturor) de ceea ce vedeam, iar eu mă tot fâțâiam în căutarea luminii și set-up-ului potrivite.

Hai că nu vă mai las să salivați. Rețeta, mai jos. 🙂

Ingrediente creveți cu orez sălbatic

  • o pungă de 500 g creveţi semipreparați
  • 70 g unt
  • 70 ml ulei
  • câțiva căţei de usturoi
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 150 g orez sălbatic
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 roșii roşii medii
  • 150 g baby spanac proaspăt
  • sare, piper, paprika iute după gust

Mod de preparare creveți cu orez sălbatic

🔹 Se pune orezul sălbatic la fiert în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

🔹 Se călesc creveții în amestecul de unt, ulei și usturoi mărunțit, plus sucul de lămâie. Aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi se scot deoparte, preferabil acoperiți cu un capac ca să stea calzi.

🔹 În untul aromat din tigaie, se călesc roșiile și ceapa verde, peste care se adaugă spanacul și orezul fiert (și bine scurs de apă).

🔹 Se condimentează cu sare, piper, paprika și, spre final, se adaugă creveții. Masa este gata! 🙂

Pot spune că este o rețetă sățioasă, cu aspect frumos și gust bun. Plus – rapidă și simplă, nu?

V-am făcut poftă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *