Lifestyle

Vânătoarea de magnolii prin București

Bucureștiul e cunoscut pentru magnoliile sale albe și rozalii, iar luna aprilie pare să fie perfectă pentru a lua orașul la pas și a te minuna de astfel bijuterii ale naturii.

Apropo, există în orașul acesta mare și sofisticat un copac de magnolie pe cât de bătrân, pe atât de celebru, unde – an de an – se adună oameni de toate vârstele pentru a-l admira, poza, venera. Un adevărat obiectiv turistic!

Weekendul trecut mi-am propus să fiu turist în orașul care mi-e casă de aproape 18 ani. Am avut soarele de partea mea. Copiii s-au lăsat convinși de entuziasmul meu. Am parcat foarte aproape de Piața Regelui și am mers agale, cu ochii țintiți spre case frumos construite și copaci sublim înfloriți.

În drumul nostru am întâlnit multe magnolii – mai mari și mai mici; mai bogate și mai sărăcăcioase; mai înflorite și mai timide – însă am știut exact când am ajuns la faimoasa magnolie, în primul rând, datorită numărului mare de „turiști” bucuroși să facă poze instagramabile.

Am reușit să ne facem loc pentru câteva poze rapide. Apoi ne-am retras cu copiii la un loc de joacă din apropiere preț de jumătate de oră și… vă zic sincer, în tot acest timp străduța nu s-a eliberat. Din contră. La pas, pe două roți sau cu mașina, oamenii se adunau și se adunau. Iar mie mi se pare minunat să existe astfel de „magneți” ai orașului, de care să ne bucurăm an de an.

Vă las coordonatele, bine-înțeles. Frumoasa magnolie din București se găsește într-o curte de pe strada Mahatma Gandhi, colț cu Barbu Delavrancea. E vorba despre prima străduță pe dreapta din Șoseaua Kiseleff, mergând dinspre Arcul de Triumf către Piața Victoriei.

Printre zonele bogate în magnolii, se numără: Cotroceni, Parcul Circului, Facultatea de Drept, Muzeul Zambaccian. Cineva s-a gândit, chiar, să facă o hartă a magnoliilor din București. Dacă vă tentează o astfel de aventură, iat-o AICI.

ENJOY!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *