Rodiile – cadoul sezonului rece pentru sănătatea și frumusețea ta
Lifestyle

Rodiile – cadoul sezonului rece pentru sănătate și frumusețe

Rodia, fructul-vedetă al sezonului rece, te revigorează instantaneu, prin concentrația bogată de antioxidanți, minerale și fibre, atât de necesare organismului . Elegante, suculente și cu un gust dulce-acrișor, rodiile acoperă o listă lungă de beneficii asupra sănătății. Noi obișnuim să le savurăm din plin iarnă de iarnă, pentru un plus de sănătate, frumusețe și energie dar, mai ales, bucurie! 🙂

Rodiile – explozie de vitamine

Rodiile reprezintă o sursă importantă de vitamina A, vitamina C, acid folic, fier și vitamina E. Rodiile sunt un antidot pentru stres, ele mai conțin și potasiu, mineral de bază în reglarea hipertensiunii și creșterii energiei.

În maratonul antioxidanților, rodia surclasează vinul roșu și ceaiul verde, contribuind la neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi și la eliminarea virusurilor din organism. Mai mult decât atât, antioxidanții din rodii, în frunte cu acidul elagic, acționează ca un elixir al tinereții, reușind să prevină oxidarea ADN-ului, să reducă ridurile și să lumineze tenul.

Vrei un pont? Cu cât rodia este mai grea, cu atât vei descoperi în ea mai mult suc și, respectiv, antioxidanți. Cu cât e mai roșie coaja, cu atât gustul e mai acru, absolut delicioase fiind rodiile cu coaja ușor ștearsă.

Rodiile – protecție imunitară garantată

Consumate cu regularitate, proaspăte sau sub formă de suc, rodiile au efecte miraculoase asupra organismului. Datorită aportului semnificativ de antioxidanți esențiali, rodiile sunt considerate o măsură veritabilă în prevenirea bolilor de inimă, prin scăderea nivelului de colesterol rău-LDL. Totodată, rodiile îmbunătățesc circulația sangvină, întăresc imunitatea, oferă protecție la nivel celular și scad riscul de a dezvolta cancer, mai ales la prostată și la sân. Doctorii nutriționiști asigură că lista nu se oprește aici. Consumul de rodii are efecte anti-cancerigene, anti-îmbătrânire, anti-mutagene, anti-virale, anti-carcinogene, protejează creierul fătului, ajută la depigmentarea petelor cauzate de arsuri solare, ameliorează simptomele de diaree, luptă împotriva hemoroizilor, etc.

Rodiile – în rețeta ta de Crăciun

Se apropie Sărbătorile de iarnă, cu mese îmbelșugate și mâncăruri care îți pot afecta silueta. Nici o grijă, rodiile se dovedesc miraculoase și în acest caz, având proprietatea de stimulare a digestiei și ardere a grăsimilor. Iată o rețetă cu rodii care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun – Salata siciliană de Crăciun.

Rodiile – cadoul sezonului rece pentru sănătatea și frumusețea ta

Ingredientele de care ai nevoie sunt: ţelină, capere, măsline verzi, portocală, lămâie, rodie, varză chinezească, ulei măsline, sare. Se prepară foarte ușor: mai întâi se taie varza şi ţelina, după care se adaugă caperele şi măslinele verzi, urmând feliile de portocală şi lămâie. La final, se toarnă ulei de măsline şi se presară seminţe de rodie.

Poftă bună și Sărbători pline de sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *