siguranța copilului în mașină și călătoriile!
iMaMA

Tăticii să-și vădă de siguranța copilului în mașină și călătoriile!

Vacanța mare e în toi, la fel și grijile părinților care aleg să meargă la drum cu copiii. Situația trebuie musai îmbunătățită, așa că… înainte de a pleca la drum de vacanță cu piticii, tații sunt invitați să facă un popas la a treia ediție a Modern Dad’s Challenges. Când? Unde? Și (mai ales) de ce? vă spun imediat.

Notați! Pe 5 iulie, de la 18.30, la Cafeneaua Happy Cinema (din incinta Liberty Center) se predă cursul despre “Siguranța copilului în mașină și călătoriile”, alături de Alice Dona, Managing Partner ErFi Kids Romania, Brand Manager Graco USA, Roxana Farca, Travel Writer LumeaMare.ro si Ana Maita, Consilier pentru Drepturile Mamelor Asociatia SAMAS.

DE CE? Păi, siguranța copilului în mașină este primordială. La drum lung, scaunul de mașină al copilului e chair mai important decât bagajul. Acesta trebuie să îndeplinească o serie de criterii, dar… mai cu seamă, să fie bine instalat și să-l convingă pe bebe să stea legat acolo pe toată perioada călătoriei.

Studiile spun că  4 din 5 scaune auto pentru copii sunt instalate incorect. Vinovați: părinții (normal!). Uite încă un motiv pentru care la editia a 3-a a Modern Dad’s Challenges se va discuta despre noțiunea de siguranță auto pentru copii, standardele după care ne ghidăm pentru a alege un scaun auto, despre cum montăm corect un scaun auto în funcție de sistemul de fixare, sfaturi de sănătate (poziția corectă în scaunul auto), dar și despre măsurile de prevenție a accidentelor în timpul călătoriilor. Tații vor fi angrenați și în câteva exerciții practice, astfel încât să le fie mai ușor să monteze scaunul copilului, dar și să reacționeze în cazul unor situații neprevăzute.

De asemenea, se va vorbi despre calatoriile în familie, respectiv tehnicile de „supraviețuire” pentru părinți în călătoriile cu cei mici. Când ai un bebeluș, un toddler sau un copilaș, cea mai bună decizie este să mergeți împreună în călătorii.

“Călătoria este cea mai bună educație pentru copii, începând de la vârstele cele mai fragede. A-i oferi șansa de a petrece alături de tine cele mai bune momente ale anului, indiferent de locul în care alegi să-ți petreci vacanța, este cea mai responsabilă decizie și o dovadă că ești preocupat cu adevarat de siguranța lui. Restul sunt scuze și marketing”, consideră Roxana Farca, care va povesti mai multe pe acest subiect, la eveniment.

Înscrierea la eveniment se face pe blogul Frunzaresc.eu, completând formularul  de AICI. Locurile sunt limitate, iar participarea este gratuită. J Am auzit că se pregătesc și multe alte surprize pentru participanți și o tombolă cu premii atractive.

Așa că, go tati, go! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *