iMaMA Lifestyle

Vacanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele.

Vacanța la mare e o bucurie, indiferent de destinația de pe hartă. Mai ales când ai copii (aha, mai ales!).  În sfârșit, ai timp să faci ”nimic”. Nu curățenie, nu gătit, nu spălat vase. Nimic! Privești marea și îți zâmbești: ce bine e pe Pământ! 🙂

Cumva, vacanța la mare a devenit obligatorie pentru noi. Pretextul – copiii. Nichita, de fiecare dată când are ocazia să-și pună o dorință, amintește de mare. La mare vrea să-și serbeze ziua de naștere și pentru mare e dispus să pună bani în pușculiță. Cât despre Robert, prima băiță în mare a făcut-o la 5 luni, anul trecut, iar atâta bucurie nu mai văzusem până atunci pe chipul lui bebelușesc. Râdea cu toate gingiile la vedere și dădea iute-iute din piciorușele grăsane, ca un rechin! În plus, vacanța la mare e partea favorită din planul nostru de imunizare al copiilor.

Cu o asemenea introducere, ar părea că ne organizăm vacanțele din timp, însă noi ne alegem destinația cu 2-3 săptămâni înainte de plecare. Până acum n-am reușit să ne hotărâm la oferte Early  Booking, dar nici n-am rămas nemulțumiți de cele Last Minute. Ba din contră. De obicei, căutăm un hotel cât mai aproape de mare, dar de când avem bebe mic în familie, e musai și călătoria cu avionul. Și uite așa, am ajuns și anul acesta în Turcia.

De ce Turcia când, de fapt, iubim Grecia?

Nu am simțit niciodată o atracție pentru Turcia. E ceva în numele ăstă care nu-mi sună bine. Sau poate doar am rămas eu cu o imagine negativă despre turci de la lecțiile de istorie din școală. Și nici un mare fan al All-Inclusive-ului nu sunt. Cu toate acestea, iată-ne la a treia vacanță în Turcia. Și cel mai probabil, cifra va urca în următorii ani.

Vacanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele.

Deși ne este tare dragă Grecia, am ales Turcia pentru plusul de confort. Mult mai mult confort pentru aceiași bani sau chiar mai puțini. Confirm! Confirm! Confirm! Turcia este o destinație extraordinară pentru familiile cu copii. În formula care suntem acum, nouă ni se potrivește perfect. Cu un bebe scandalagiu care refuză scaunul de mașină și un școlar mofturos la mâncare, normal că optezi pentru pace și armonie, cu un All-Inclusive de 5 stele, chiar pe malul mării. Și am găsit: Hotel Kamelya Selin, stațiunea Side. Tour-operator: Tez Tour.  Perioada 3 – 11 septembrie.

Zborul București-Antalya a durat o oră și jumătate. Apoi am fost preluați de un autocar și timp de maxim o oră (cu tot cu popas) am ajuns la hotel. Toate procedurile de transfer decurg rapid și lin, călătoria spre vacanță fiind o reală plăcere.

Vacanța All-Inclusive e pentru copii

Sau… mai bine spus, All-Inclusive-ul e pentru părinții care merg cu copiii în vacanță. De ce? Pentru că le ușurează existența. Totul este asigurat. Singura grijă rămâne distracția piticilor (și a ta, dacă mai găsești timp). Ai noștri ne-au pus în fiecare zi să săpăm în nisip, să ridicăm castele, să construim tuneluri. Tati a trebuit să facă scufundări în mare ca să-l mulțumească pe cel mic, iar eu – să mă dau în tobogane pentru a scăpa de gura lu’ ăla mare. Nicio seară fără mini disco. Aici doar eu dansam, iar ceilalți: Robert apuca fetițele de sandale, Nichita se prăpădea de râs, tati filma.

Într-adevăr, contează să alegi un hotel bun, care să respecte standardele de curățenie și să asigure în permanență mâncare proaspătă. Și… nu întotdeauna numărul stelelor vorbește despre calitatea serviciilor, motiv pentru care este importantă o ”cercetare” în prealabil.

acanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele_6

acanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele._6

acanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele.

Vacanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele

Kamelya Collection Exclusive Hotels

Complexul Kamelya Collection e un soi de mini-stațiune, un orășel cochet pe care noi nu am reușit să-l explorăm în întregime. Am fost prea ocupați cu marea și nisipul. 🙂 Aici intră trei hoteluri: Selin, Fulya și K Club. Noi ne-am cazat la Selin, cel mai aproape de plajă și… după spusele cunoscătorilor, cel mai grozav din complex. Hotelul dispune și de case pe plajă, iar eu cred că toată grozăvia e acolo. 🙂 Indiferent unde ești cazat, ai acces peste tot în complex, la orice restaurant, bar, frigider, piscină.

acanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele_6

Am găsit aici restaurante cu diverse specificuri (italian, spaniol, chinezesc etc.), baruri cochete, program de divertisment încărcat (sporturi, concursuri, petreceri tematice etc.), spații de joacă, club pentru copii (cu sală de cinema, oglinzi deformatoare, jucării de toate felurile și pentru toate vârstele, educatori zâmbitori, activități interesante). La clubul acesta am fost în ultima zi, iar Nichita a nimerit fix la atelierul de cookies. Entuziasm și deliciu!

Vacanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele.

turcia 2017

Mâncarea a fost delicioasă. Am avut de unde alege și pentru noi și pentru copii. Înghețata (și cea la cornet, și cea ambalată) – extraordinară la gust. Am mâncat pentru un an întreg. Fructe proaspete cât să nu-ți pese că-ți iese burta din costumul de baie. Frigidere cu apă la îndemână. Internet bun. Plajă cu nisip fin.  Prosoapele de plajă le schimbi de câte ori e nevoie. Peste tot curat. Priveliști de paradis.

În cameră am avut un pat maaare, unde am încăput cu toții fără să ne dăm genunchi în cap. Mini-bar cu apă, bere, sucuri. În baie am găsit produse de îngrijire de calitate. În timpul sejurului am avut un sărbătorit – Ziua lui Tati, iar hotelul i-a pregătit o surpriză în cameră: o prăjitură colorată și o sticlă de vin.

Vacanța All-Inclusive în Turcia. Doi copii și cinci stele.

Turcia, Side

Deci, ați înțeles concluzia: recomand cu toată inima Hotelul Kamelya Selin. Luxul de aici se traduce prin confort. 🙂 Mai recomand și vacanțele cu copiii. Sunt antrenante! 😉

 

1 Comment

  1. Dacă ne zici si cat a costat sejurul…chiar m-ar tenta pentru anul 2019…pentru 2018..Ma multumesc si cu 3 zile pe litoralul românesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *