iMaMA

Vară, copii, înghețată!

Vara a venit, copii avem, să facem ÎNGHEȚATĂ! Sau mai bine să și-o facă singuri, că sunt mari și descurcăreți, plus tare curioși și pofticioși!

***

Când ai doi copii cu vârste și interese diferite, e greu să găsești activități care să-i mulțumescă pe ambii în egală măsură! Unul vrea să construiască, celălalt să dărâme. Unul vrea să meargă cu viteză pe bicicletă, celălalt să zăbovească la leagăne și tobogane. Unul se bucură că dă cu piciorul în minge, celălalt se enervează de la atâta plictiseală! Iar cel mai rău e când amândoi vor acceași mașinuță, în același timp, taaare!

Dar sunt și momente când frații au o poftă comună! Și atunci intervine prietenia, armonia, bucuria, de se miră părinții, vecinii, până și Dumnezeu. O astfel de poftă este Î N G H E Ț A T A . Se șușotesc, ne măgulesc, până reușesc să obțină ceea ce-și doresc. Fratele mai mare se bazează pe drăgălășenia fratelui mai mic, iar cel mic are încredere deplină în puterea și îndemânarea celui mare. Și e frumos să-i vezi cum lucrează împreună, cu entuziasm și creativitate, apoi stau mândri pe canapea cu desertul preferat în mână.

Avem (deja faimoasa) rețetă de înghețată cu banana (+ orice alte fructe mai găsești prin piață sau congelator, iaurt și miere) pe care o fac(em) împreună. Și-am tot făcut până ni s-a ars blenderul. No problem, mergem mai departe cu brânzica înghețată Danonino care, pe lângă arome variate, vine cu un plus de distracție –  lingurițe termosensibile. Acestea sunt simpatice, colorate și au formele unor animale care, în viața reală, chiar își schimbă culoarea. Pe spatele ambalajelor sunt trecute informații suplimentare despre aceste animale.

brânzica înghețată Danonino

De exemplu, animăluțul preferat a lui Robert – broasca de Pacific: știai că broasca de Pacific își poate schimba culoarea în negru? Iar preferatul lui Nichita – căluțul de mare: știai că pentru a se ascunde de prădători, căluțul de mare se camuflează în mediul înconjurător? Și am mai învățat despre vulpea polară, care arată ca o vulpe oarecare în sezonul cald, iar în cele rece blana ei devine albă. Cameleonul are un pigment de piele care îi permite să fie un maestru al camuflajului, iar caracatița își poate schimba și culoarea, dar și textura pielii pentru a se camufla și pentru a comunica cu alte caracatițe.

brânzica înghețată Danonino

De două săptămâni tot încerc să fac video-ul acesta, dar – ghiciți ce? – brânzica înghețată Danonino dispărea mereu din frigider până să pornesc eu camera. Practic, băieții mei și-o pregătesc singuri, fără ajutor și îndrumare, nu mai zic de mâncat – acolo este poftă mare-mare. Cred că erau multe șanse să ratez și această sesiune de filmare, dar am cumpărat brânzica și-am stat cu ochii pe ea până video-ul a ieșit așa:

Brânzica-Înghețată

Poate că vremea s-a mai răcorit, dar (la noi în familie) pofta de înghețată rămâne în creștere! 😀 Atenție, ne-am filmat! 🎬cc Danonino#Danonino #branzicainghetata

Publicată de solonaria.ro pe Luni, 15 iulie 2019

 

La voi cum e cu vara, copiii și mult râvnita înghețata? 😀

3 Comment

  1. Adoram branzica înghețată de la Danonino.
    Am manca în fiecare zi. 💖💖💖💖

    1. … și al adulților (desert preferat)! :)) Uneori, noi mâncâm o porție în plus (pe ascuns). :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *