Vrei să-ți spun un secret despre mami?
iMaMA

Vrei să-ți spun un secret despre mami?

Știam de cartea asta (oare e vreo mamă care nu o știe?) și, pentru că mi-a ieșit în cale, am cumpărat-o fără să stau pe gânduri. Am scos banii, mi-am luat exemplarul și l-am strâns la piept. Abia apoi, zbang! mi-am dat seama c-am depășit bugetul.

Asta e, merg mai departe! Sunt fericită și nerăbdătoare să aflu secretul despre mami. Și l-am aflat. Eu, dar și copiii mei. Plus tati, care deh! – forțat de context – a ”tras cu urechea”. Ce mai, a citit toată cartea!

Să revenim la personajul principal. Adică EU. Mi-am luat un copil și cartea. Ne-am întins în pat și am început călătoria. Ușor, fără grabă și cu muulte pauze de savurat și comentat.

– Chiar așa? Chiar așa a fost, mami? mă întreba curios Nichita.

Nu m-a nimerit Ioana (autorul cărții) peste tot, dar a ghicit că am fost și eu ”un bebeluș care dădea întruna din mâini și din picioare”, că plângeam urlam ca din gură de șarpe când rămâneam la grădiniță, că voiam să mă fac ”cântătoare pe scenă” (sau – fie! – măcar ceva ceva legat de scenă), iar pe post de microfon foloseam peria de păr a mamei mele.

”Mami e un personaj de poveste cu două inimi:

una a ta, una a ei.”

Și m-am recunoscut în pagina aceea umplută cu iubire de mamă. În egală măsură, și-n pagina următoare – cu dragoni, încruntare, flăcări pe nas și pe gură. Dar ce frumos mi-a luat apărarea Ioana (aceeași doamnă autor) care îi explică copilului meu așa:

”Dar nu-i dragon, e tot mami.

Și ea, ca și tine, simte lucruri puternice uneori. Atunci are nevoie s-o iubești, s-o mângâi și să-i spui că e minunată. Chiar dacă nu zâmbește,  e tot mama ta, care te iubește orice-ar fi.”

Știu că v-ați așteptat să dezvălui toate secretele din carte. Însă, NU. Cel mult, vă pot împrumuta. Cartea. 🙂

***

Ah, da, nu plecați. TREBUIE neapărat să vă spun cum s-a încheiat călătoria asta plină de secrete, emoție și umor. Cu o îmbrățișare. Fix ca în carte.

”Acum hai, dă-i mamei tale o îmbrățișare. Închide ochii și nu spune nimic. Doar simte inima ta și inima ei cum bat împreună. Așa-i că asta e cea mai frumoasă melodie din lume?”

***

Am reluat povestea și-n următoarea zi. Cu al doilea copil. O, Doamne, nu se mai satură! Nici eu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *