Zâmbet + Joacă +Cornete = 12 ani de ZURLI! La mulți ani, Găscă!
iMaMA

Zâmbet + Joacă + Cornete = 12 ani de ZURLI! La mulți ani, Gașcă!

Alerg spre oglindă. Îmi fac două codițe. Sunt bucuroasă. Toată familia e! Un’, doi, trei! Mobilizare. Echipare. Și hai la ”Puterea cornetelor” @ Sala Polivalentă din București. Pe scenă: Mirela Retegan și a sa inconfundabilă, inepuizabilă și mult prea iubibilă Gască Zurli!

Am ajuns gâfâind! Aproape alergând pe dealul care duce din bulevardul Tineretului spre Polivalentă. Cu Robert în spate care deja era cu mâinile în sus strigând ”Eu sunt zurli! O-o-o! Ooo-oo!” și Nichita care ar fi vrut să înțeleagă de ce doar Tanti Prezentatoarea își schimbă ținutele! Rochia roșie, aia i-a rămas lui în minte!

În jurul nostru – doar cornete. Fetițe cu cornete. Băieței cu cornete. Mămici cu cornete. Tătici cu cornete. Bunicuțe cu cornete. Aaaa, și multe zâmbete.

În sală e agitație mare și o energie debordantă. O bucurie pe care nu o poți descrie în cuvinte. O simți și gata! Iar când auzi vocea impregnată de iubire a lu’ Tanti Prezentatoarea, începi să tremuri din cap până-n picioare. De emoție. Și fericire!

Și uiți, da, uiți că (poate) te-ai ciondănit cu copiii în timpul zilei, că te-au călcat pe nervi și că ți-ai ieșit din fire mai rău ca Tura Vura. Uiți toate astea și, odată ajuns în sala de spectacol, începi să cânți, să dansezi, să te joci cu copiii și să le faci promisiuni. Exact, promisiunea aceea incredibil de frumoasă pe care ne-o ”șoptește” mereu Tanti Prezentatoarea și pe care o rostim cu voce tare, noi, toți părinții zurli din România: “Promit să suflu în aripile copilului meu în fiecare zi. Promit să fiu lângă el toată viața, la bine, dar mai ales la greu. Promit, promit, promit!

gasca zurli

Am râs și am plâns la spectacolul ”Puterea Cornetelor”. De fapt, asta mi se întâmplă la fiecare întâlnire cu Gașca Zurli. Este impresionant să vezi o sală atââââât de mare plină de cornete și oameni entuziasmați. Și îți dai seama că astfel de energie nu se poate ”construi” peste noapte. E o muncă de 12 ani în spate. O muncă serioasă, pornită din iubire! Fe-no-me-nal! Din iubire, atât!

Jos pălăria, Mirela Retegan! La mulți ani, Gașca Zurli!

Zână Bună, mulțumesc că m-ai îmbrățișat ieri! De ieri, noi două avem un secret și… e minunaaat!


***

Turneul ”Puterea cornetelor” continuă în toată România. Pe Harta Zâmbetului Zurli a rămas de bifat Botoșani (15 octombrie), Piatra Neamț (16 octombrie), Bacău (17 octombrie), Buzău (19 octombrie), Galați (21 octombrie), Craiova (26 octombrie), Călărași (29 octombrie).

Povestea ”Puterea Cornetelor” este scrisă de Mirela Retegan și este despre zâmbet, joacă și valori umane. Spectacolul își propune să ne reamintească cât este de important să zâmbești. Și cât de ușor putem face asta, atunci când devenim conștienți că un zâmbet ne poate face viața mai frumoasă. Că un zâmbet ne poate transforma o zi mohorâtă într-una magică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *