filme pe netflix
Lifestyle

#FilmePeNetflix „Îmblânzitorul de vânt” (2019)

Am văzut recent „Îmblânzitorul de vânt” / „The Boy Who Harnessed the Wind” pe Netflix și, dacă la început mi se părea că nu e genul meu (poveste cu africani, sărăcie, probleme din altă eră), mă bucur tare că am dat click pe el și am urmărit o extraordinară poveste despre curaj, voință și determinare.

„Îmblânzitorul de vânt” este povestea reală a unui copil african pe nume William Kamkwamba care și-a salvat familia și poporul de la foamete, readucând apa în satul natal. Nu i-a fost ușor, desigur, întâmpinând obstacole chiar din partea celor mai apropiați oameni. Păi, cum să creadă „veteranii” comunității în visul aparent SF a unui puști de 15 ani care citește cărți și mizează pe puterea tehnologiei?

William, însă, nu renunță la visul său! Își sfidează destinul până în pânzele albe. Studiază, pe ascuns, despre magneți și electricitate și știe sigur că problemele legate de secetă pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei. Misiunea cea mai grea, poate, este să-și convingă tatăl să sacrifice bicicleta familiei (singurul lor lucru de valoare) pentru a putea construi o moară de vânt. Abia când familia îi devine aliat, succesul devine posibil.

„Îmblânzitorul de vânt”, scris și regizat de Chiwetel Ejiofor, este genul de film care-ți redă încrederea în generațiile viitoare, dar și în tine însuți. O poveste emoționantă și o lecție de viață din care învățăm să rămânem curioși și deschiși la nou, să credem și să nu renunțăm în visul nostru, să acceptăm iscusința noilor generații și să le suflăm în aripi.  

Găsiți filmul pe Netflix. Pregătiți-vă de o călătorie prin diverse stări: suferință, revoltă, bucurie și emoție pură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *