iMaMA Lifestyle

Ce mi-a lipsit în vacanța all-inclusive cu copiii

Am tot povestit despre vacanța noastră la mare de anul acesta. A fost așa, dar și așa. Acum însă notez rapid ce mi-a lipsit mie în acest all-inclusive sejur cu copiii. De luat aminte pentru dățile viitoare.

O carte fiction

N-am avut timp pentru muuulte (am povestit aici de ce), dar… de o carte bună era timp berechet. Doar piticul atomic avea și pauze de somn în timpul zilei. Două la număr și destul de lungi. Îl puteam abandona pe șezlong (într-adevăr ocazia era bună), dar n-am avut într-atât de multă inspirație. Așa că mi-am asumat responsabilitatea să-i stau de pază.

Primele ture au fost ușoare, următoarele – plictisitoare. Păi, eu sunt obișnuită ca, în timp ce ăsta mic doarme, să fug prin casă, să pregătesc masa, să spăl vasele din chiuvetă, să strâng jucăriile răvășite, să bag o mașină la spălat sau, pur și simplu, să-mi aranjez părul ciufulit. Și nuu, vă rog, nu mă înțelegeți greșit! Nu-mi era dor de nicio activitate din toate astea. Cred doar că mi-ar fi prins bine o carte bună în mână pentru a da savoare timpului ”liber”. Și nuuu, să nu fie de parenting sau mai știu eu cu ce probleme și soluții miraculoase. O carte de ficțiune, care să mă scoată din zona de griji și preocupări, o carte care să mă ducă într-o altă poveste, frumoasă să fie! Ar fi mers un Murakami, un Charles Dickens sau un Gabriel Garcia Marquez.

Ce mi-a lipsit din vacanța all-inclusive cu copiii

Măcar o familie cu copii în gașcă

Mie îmi place să mergem singuri în vacanțe. Mi se pare că ne organizăm mult mai bine și, după cursa cotidiană între birou, casă, școală, activități și fel și fel de responsabilități de rutină, în sfârșit, avem timp cu noi și doar pentru noi. Mult timp! Adică tot timpul posibil. Doar că…

Doar că, uneori, prind bine și vacanțele în gașcă. Mai ales când ai mulți copii, mai exact doi la număr. Singura condiție e ca și familia din gașcă să aibă copii, preferabil tot mulți, minim doi. : )) În felul acesta, ai cui pasa copiii fără prea multe complicații în anumite situații, și acestea (situațiile) pot fi nenumărate, implicit să mergi la toaletă în voie.

Pofta de mâncare    

Când ești la all-inclusive, ai vrea să poți mânca muuult și non-stop, mai ales dacă hotelul chiar îți pune la dispoziție mâncăruri bune și variate. Slavă Domnului, la Hotel Kamelya Selin, erau numai bunătățuri, doar că… nu știu ce ne-au pus ăia în băutură că ni s-a micșorat stomacul. Eh, bine! Ar putea fi de la înghețata și ghizlomele dintre mese, sau poate de la amețeala provocată de doi puști de vârste și interese total diferite, sau de la faptul că nu am fost în gașcă mare, sau ce mai contează? Ne-au rămas porțiile neterminate acolo și nimeni nu ne-a dat banii înapoi! : ))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *