Proiectul meu de fericire & Solonaria.ro
Lifestyle

Proiectul meu de fericire. Al nostru, al tuturor!

Multă lume mă felicită și se bucură pentru cât de bine îmi merge, numai că eu (de ceva vreme) mă tot bălăcesc într-un cazan plin-ochi cu nemulțumire, frustrare, vinovăție, încrâncenare și o amarnică tristețe fără nume. Nimic nu îmi convine și, oricum aș da-o, tot găsesc eu acel nod în papură care să-mi sfâșâie vitalitatea și strălucirea.

Poate că unii spun că e vorba de prea mult răsfăț sau… prostie majoră, iar alții o numesc epuizare severă sau… (bu-ha-ha!) depresie. Cert e că, indiferent de titlul pe care îl poartă, această stare jalnică nu MĂ și nu NE ajută la nimic. Din contră! Știm prea bine asta. Cu toții. Dar cum…? CUM ne (re)descoperim forțele și bucuria de a fi?!

În aceste zile friguroase de toamnă, prietenii mei de la Editura NICULESCU mi-au trimis (la țanc, aș spune) cartea Proiectul meu de fericire de Christine Michaud. În dublu exemplar. Unul pentru mine și altul pentru o cititoare Solonaria.ro. (Eeee!) Am început s-o citesc. M-a intrigat. Și-apoi m-am gândit, de ce n-am începe acest proiect împreună? Acum! Așadar, stay tuned, organizez imediat #concurs.

Mai întâi de toate, recunosc: NU cred în rețete magice. Dar (încă) cred în puterea fiecăruia de a o lua de la capăt și de a-și construi o viață mai frumoasă. Oricând. Cu răbdare. Și voință. Și autenticitate. Și deschiderea de a se cunoaște pe sine. Și curajul de a schimba perspectiva asupra existenței. Și determinarea de a lua câteva decizii bune.

Într-adevăr, s-ar putea să fie mai greu decât pare. S-ar putea ca la un moment dat să vrem să renunțăm sau… să ne simțim mai confortabil în rolul de victime ale destinului. Însă merită (măcar) să încercăm, nu? Pentru că… așa cum spune și Paulo Coelho: ”Tocmai posibilitatea de a realiza un vis face viața interesantă.” 

Din câte am văzut, Proiectul meu de fericire propune un program de 12 săptămâni care să ne ajute să ne facem o mare curățenie atât interioară, cât și exterioară, să ne concentrăm asupra propriei persoane, să ne reîncărcăm bateriile și să ne realizăm deplin.

Proiectul meu de fericire NU e o carte pe care s-o citești pe nerăsuflate. Ai nevoie de timp. Liniște. Și un pix. Autoarea propune numeroase exerciții pe care să le facem zilnic și care promit să schimbe o viață. Fiecare săptămână din program abordează o anumită temă, precum recunoștința, atitudinea pozitivă, bunătatea sau iubirea.

Și acum, #CONCURS! Scrieți-mi într-un comentariu (aici,pe blog sau pe Facebook, la postarea cu acest link) ce înseamnă fericirea pentru voi. Sâmbătă, 6 octombrie, voi alege câștigătorul. Prin tragere la sorți.

Hai, hai să învățăm să fim fericiți! Cu inima deschisă și cu ajutorul sfaturilor propuse de Christine Michaud, autoarei bestsellerului internațional Proiectul meu de fericire.

Succes, nouă!

16 Comment

  1. Zilele cu parfum de toamnă,soarele blând și plimbările alături de fica mea.❤💕

  2. pfuu, nu am o definiție cu ce inseamană: fericirea o trăiesc, deși plâng, râd, am nemulțumiri, mulțumiri și pentru că le am pe toate astea, plus oameni cu care le împărtășesc înseamnă că am parte de fericire.

  3. Sa imi stiu familia sanatoase, satula la masa si cu zambetul pe buze. Sa imi spuna copiii ca vor „mami bate” fara sa ii doara ceva sau sa fie obositi. Sa imi ofere sotul o floare fara motiv. Sa dormim toti 4 in acelasi pat si dimineata sa ne trezim cu totii odihniti.

    1. Simone, Simone, ce frumos le mai spui tu! 🙂
      Mulțumesc din inimă pentru acest comentariu! :*

  4. Fericirea mea este in zambetul copilului meu, in linistea pe care o gasesc acasa, in zilele cu soare, in imbratisarile celor dragi si in timpul pe care mi-l acord mie.

  5. Fericirea inseamna multe zambete si doua perechi de ochisori zglobii si plini de veselie care imi dau pupici si palme dragastoase dimineata sa ma trezesc mai repede la joaca. :))

    1. Veronica, ce bine ”sună” fericirea ta! Mulțumesc că ai împărtășit asta aici! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *