iMaMA

Educație digitală timpurie cu Academia de programare MindHub București Unirii

În era tehnologiei, care este în continuă dezvoltare și care nu mai contenește să ne surprindă cu viteza pe care o are în cercetare și implementare, este important să le oferim copiilor instrumentele potrivite pentru a înțelege și aborda provocările și oportunitățile viitorului.

Academia de programare MindHub, care își dedică misiunea de a face din educația digitală timpurie o prioritate a sistemelor de învățare, este un generator de contexte potrivite copiilor cu vârsta între 6-18 ani, pe care îi pregătește pentru un viitor digital complex.

Ceea ce face MindHub special este accentul pe care îl pune pe experiența de învățare captivantă și aplicată, bazată pe transpunerea teoriei în practică și pe transformarea metodologiei clasice în abordări adaptate abilităților cu care sunt înzestrați copiii de astăzi.

Echipamente și medii de studiu

În cursurile, atelierele sau lecțiile demonstrative MindHub, se lucrează cu o multitudine de echipamente-suport pentru transmiterea facilă, interesantă și captivantă a informațiilor. De la tablete, la roboței inteligenți care pun în aplicare instrucțiunile trasate de copii, până la covorașele special create pentru a avea un plan de desfășurare a misiunilor, echipamentele academiei le sunt atât copiilor cât și mentorilor, unelte de lucru extrem de utile și de prietenoase.

Copiii sunt într-un continuu process de descoperire a pașilor pe care îi fac în pregătirea pentru viitor, iar curiozitatea și fascinația de a înțelege tot mai mult din ceea ce studiază, le sunt suținute prin antrenarea în medii de programare variate: Scratch, Thinker, Wonder, Blockly, Osmo, Sphero Edu, App Inventor, Pyton, Lua (Roblox), Minecraft Studio, Hopscotch, Kodu, Java, Html, Css, Micro:bit, prin exerciții practice, dezvoltate în metodologia STEAM și computer science.

 Lucrul în echipă

MindHub recunoaște importanța colaborării într-o lume interconectată și integrează în metodologia sa lucrul în echipă, cu roluri clar stabilite și relaționarea în taskuri diferite, cu mai multe tipologii de coechipieri. Astfel, în activitățile de la cursuri sau de la atelierele de programare, copiii își dezvoltă abilitățile sociale și de comunicare, dar înțeleg și valoarea contribuției individuale la un obiectiv comun, pe care îl stabilesc de la început, în grup. Această abordare încurajează creativitatea colectivă și pregătirea pentru implicare activă în comunități și în societate.

Mentorii

Într-un proces echilibrat de învățare, mentorii sunt un important factor în succesul acestuia. La MindHub, mentorii sunt tineri dedicați tehnologiei și pasionați de transmiterea informației, a know-how-ului, către copiii care fac primii pași în această direcție. Se investește constant în dezvoltarea și ghidarea lor prin participarea la evenimente dedicate industriei, prin susținerea și încurajarea înscrierii lor în compețitii educaționale.

Învățare prin experiență

De la limbaje de programare ușor de înțeles pentru cei mai mici, la limbaje complexe pentru adolescenți, MindHub se adaptează nivelului de cunoștințe și abilităților fiecărui copil, punând învățarea prin experiență pe primul loc.

Curricula internațională, actualizată constant și structurată în oglindă cu anul școlar, este împărțită în module lunare, progresive ca aprofundare, cu o continuitate de până la 5 ani, pentru a-i susține pe copii în dezvoltarea unui set complet de abilități, cunoștințe și deprinderi.

Cursurile se desfășoară pe parcursul anului școlar și sunt împărțite în module, respectând programa inovatoare, dezvoltată special pentru vârsta și abilitățile elevilor. Un modul durează 1 lună, se realizează în 4 ședințe a câte 2 ore, cu frecvență săptămânală. Modelele și instrumentele folosite sunt special concepute pentru formarea copiilor în programare.

Curiozitatea întâlnește programarea

La MindHub, curiozitatea copiilor întâlnește programarea și acesta, este primul pas în transformarea lor din utilizatori, în creatori de tehnologie.

Folosind tehnicile educaței STEAM, încurajând lucrul în echipă și transpunând în practică informațiile prin explorarea diverselor medii de programare, MindHub le oferă celor mici cadrul în care se simt liberi să pună întrebări, să testeze și să retesteze, să gândească soluții, strategii și răspunsuri adaptate vârstei și nivelului de cunoștințe pe care îl au.

La MindHub, pe lângă predarea principiilor programării, se creează un mediu în care copiii pot să exploreze și să-și dezvolte cele 12 abilități esențiale în secolul 21, de la gândirea critică, la creativitate și gândire analitică pentru a avea o bază solidă pe care să își construiască viitorul.

MindHub București Unirii este parte din rețeaua internațională de academii de programare pentru copii și adolescenți, înființată în Bulgaria, și extinsă ulterior în Europa și SUA în sistem de franciză. În prezent, MindHub operează peste 40 de centre indepentente din nouă țări: România, Bulgaria, Belgia, Finlanda, Estonia, Macedonia, Danemarca, Olanda și SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *