Când data de pe bilet nu coincide cu ora spectacolului, iese scandal… cu happy end.
Asta e povestea noastră de sâmbăta trecută, 10 martie, când… într-o viteză demnă de formula 1, ne-am organizat cu trezitul, mâncatul, îmbrăcatul și toate treburile adiacente, astfel încât la ora 10 fără un sfert coboram triumfători din mașină și ne îndreptam vioi pașii spre Opera Comică pentru Copii, unde… ghici ce?
… era pustiu, ceea ce – în mod clar și evident – e semn rău. Mi-am strâns zâmbetul și mi-am încruntat sprânceana, ce ne facem?! Ce ne faceeem?! Și așa am riscat să venim cu un super-bebe la Gulliver (spectacol recomandat copiilor + 3 ani), iar acum… na! mă gândeam la un super-bebe-obosit care, fix peste o oră, ar putea să ne prezinte propriul său musical, culmea! cu acces gratuit și cele mai bune locuri din față. Gata, s-a dus cu Gulliver! Kaput. The end. Kanetz filma.
Dar… scenariul apocaliptic din capul meu, precum și teoriile-mi profunde despre importanța atenției la detalii când ieși cu copiii în oraș, au fost întrerupte de o voce cunoscută: Hei, ce faceți? Iar de aici până la a transforma ghinionul într-o super-șansă a fost un zâmbet distanță. Și invitații pentru toată familia la spectacolul de la ora 10.00, iuhuu!
Directorul de Teatru, de Mozart
Timpul nostru de ceartă a fost ocupat cu Directorul de Teatru – un spectacol savuroooos, care ne-a cucerit pe toți, de la mic la mare. Întâmplător sau nu, tot peste ceartă am dat, însă una cu haz, o ceartă seducător de furtunoasă, întreținută de trei dive de operă: Madame Hertz ”Inimă Roșie”, Madame Silberklang și Marcellina.
În prezentare scrie că spectacolul ar fi recomandat copiilor + 7 ani, dar eu zic că i s-a potrivit perfeeeect și toddler-ului nostru de 23 luni. Piesa are o dinamică incredibilă, te energizează, te ține în priză și, mai ales, cu gura până la urechi. Directorul de Teatru e mai mult decât o reprezentație de operă. Pe lângă povestea plină de umor, ne-am bucurat de o ploaie de avioane colorate, am aplaudat un adevărat număr de magie și am asistat la o bătaie cu perna în toată regula. Pe bune, a fost de vis!!!
Gulliver, musical de Marius Țeicu și Silvia Kerim
Din sala Mozart am coborât direct în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii pentru spectacolul care, de fapt, ne-a și adus aici: Gulliver. Ne-am ocupat locurile alese strategic, în ultimul rând, chiar lângă ieșire. Evident că bebe-Robert era obosit, dar… totuși fascinat de ce se întâmplă în jur. De Nichita – băiatul cel mare, nu vă mai zic nimic. Lui atât de tare îi place acest gen de reprezentații, încât ar face față unui maraton serios de spectacole, fără să aibă nevoie de apă sau mâncare la îndemână.
Gulliver a început ca o poveste. În scurt timp, scena a fost invadată de pitici, iar eu… să-mi fie cu iertare! eu chiar am crezut că sunt pitici pe bune și mă întrebam… da’ unde i-o fi găsit așa muuuulți și așa de talentaaați? În rest… o, Doamne, ce decor! Ce muzică! Ce poveste! Aaaa, între-timp bebe-Robert a adormit și a dormit cu spor până lumea a început să aplaude, în forță și fără oprire! Fa-bu-loooos!
Concurs OCC cu 2018 premii
Dacă tot am ajuns la Opera Comică, am aflat și de concursul aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență a singurei opere comice pentru copii din lume. În joc sunt puse 2018 premii ce constau în bilete la spectacolele din acest an, abonamente pentru stagiunea 2018-2019 și produse personalizate din magazinul OCC, iar marele premiu constă într-un city break la Milano pentru o familie. Eu m-am înscris, normal. Aveți timp s-o faceți și voi, până pe 10 aprilie. Detalii AICI.
La mulți ani, Opera Comică pentru Copiii! Faceți o treabă grozavă, chapeau!
As vrea sa mergem si noi cu copilasii!
Să mergeți, o să vă placă!!! 🙂
Si noi vrem la Gulliver cat mai curand 🙂
să vă luați bilete din timp, că e cu sold out din câte am văzut. 🙂