În seara de 4 decembrie ne-am împărțit în echipe de doi câte doi și ne-am bucurat – separat și împreună – de ”Zâmbetul din cutie” de la Sala Palatului și ”Poveste de Crăciun” de la Sala Polivalentă. Sold-out și colo și colo, sală arhi-plină și colo și colo, bucurie deplină și colo și colo, spectacol de excepție și colo și colo, magie adevărată și colo și colo. Spuneți și voi, câtă emoție și dăruire poate să încapă în orașul ăsta controversat?
Și acum să vă lămuresc! Aveam pe listă două mari spectacole la care vroiam nespus să ajung cu copiii. ”Zâmbetul din cutie” semnat de Gașca Zurli și ”Poveste de Crăciun” de Opera Comică. Și nu știu cum astrele s-au aliniat, dar mie, cumva, planul mi l-au stricat! Pentru că ambele show-uri au fost programate în seara lui 4 decembrie. Și-atunci a trebuit să aleg. Eu și toată echipa mea de-acasă. Și am ales. Grupa mică – la Zurli! Grupa mare – la Operă!
Cum a fost la ”Zâmbetul din cutie” by Gașca Zurli?
Clar, Gașca Zurli a adus magia (și) la Sala Palatului! Și, nici nu știu cum să vă spun, dar… Atmosfera zurli o simți încă de acasă și, deși bănuiești cam ce te așteaptă, de fiecare dată e mirare, inedit și ”piele de găină”, cum ar spune Andra.
O armată de spiriduși a adus Mirela Retegan la Sala Palatului și are ea un detector-secret de i-a găsit fix după asemănarea ei – veseli și adevărați, luminoși și sinceri în bucuria lor. Ce mult mi-a plăcut de ei! Nici n-am pășit bine pragul de la intrare, că spiridușii Moșului ne-au și introdus într-o lume de poveste, împrăștiind deasupra noastră fulgi de nea și, cel mai important, entuziasm și disponibilitate de joacă.
Gălăgie, nebunie, chiotele de bucurie a fost marți seara la Sala Palatului! Iar pe scenă, pentru prima oară în istoria Zurli, toate cele 16 personaje create de Mirela Retegan au creat o poveste de neuitat! Surpriza serii și invitatul special al spectacolului a fost Moș Crăciun! Și-a făcut apariția pe neașteptate, a apărut în sală chiar dintre spectatori. Moment în care toți copiii s-au ridicat și i-au cântat Moșului cântecul său preferat.
Seara s-a terminat cu peste 4000 de oameni, în picioare, aplaudând, și cu peste 30 de personaje pe scenă, luându-și la revedere de la cei prezenți. Emoționant și spectaculos în același timp! Cine n-a fost în sală, trebuie să știe că spectacolul ”Zâmbetul din cutie” va fi difuzat pe TVR în ziua de Crăciun. Până atunci, luați de aici magieeee! 🙂
Cum a fost la ”Poveste de Crăciun” by OCC?
Și alt vis, altă magie s-a petrecut la Sala Polivalentă din București! De data aceasta, vinovați sunt cei de la Opera Comică pentru Copii. Cererea pentru acest (deja) tradițional spectacol-mozaic ”Poveste de Crăciun” a fost într-atât de mare, încât OCC a susținut, în aceeași zi, două reprezentații, ambele sold-out.
Și-am aflat că aproape 8.000 de oameni au asistat la spectacol, iar peste 27.000 de persoane au urmărit transmisiunea online. Peste 300 de artiști au adus în fața publicului momente de înaltă ținută, de la lucrări de muzică clasică și arii de operă până la colinde tradiționale, momente de balet și piese de muzică pop, împletite excepțional cu glasurile a zeci de copii din corurile Cantus Mundi.
În sală s-au aflat și băieții mei cei mari. Și, Doamne! cât le-a plăcut! A fost o călătorie spectaculoasă prin cele mai îndrăgite momente din producțiile Operei Comice pentru Copii. ”Motanul Încălțat”, „Sunetul Muzicii”, „Don Quijote”, „Spărgătorului de Nuci”. Pe scenă au urcat și Cleopatra și Pavel Stratan, trupa Vunk, solista de 9 ani Angela Gheorghiu, percuționistul Zoli Toth. O nebunie fabuloasă!
M-am uitat pe înregistrarea transmisiunii live a spectacolului ”Poveste de Crăciun” – AICI și AICI. Nu e ca și cum ai fi în sală, dar înțelegi ce lucruri mari pot crea oamenii mari! Felicitări, OCC! Felicitări!!!
„Spectacolul ”Poveste de Crăciun” a fost unul cu totul special. Mi-am dorit să aduc bucurie oamenilor și să nu uite ceea ce sărbătorim: nașterea Mântuitorului. Am avut momente de comedie, de muzică bună, dar și de balet. Din reacțiile publicului și energia pe care mi-au transmis-o cei din sală, cred că seara aceasta a fost, pentru cei peste 4.000 de spectatori, debutul sărbătorilor de iarnă. Nu uitați că dumneavoastră, publicul Operei Comice pentru Copii, sunteți rațiunea noastră de a fi. Vă mulțumesc că sunteți mereu alături de noi și ne dați curajul să continuăm activitatea noastră”, a spus regizorul Cristian Mihăilescu.
Cea de-a patra ediție a „Poveștii de Crăciun” s-a încheiat cu tradiționalul cântec de sărbători „Moș Crăciun cu plete dalbe” interpretat de soprana Felicia Filip împreună cu toți soliștii și copiii din coruri și acompaniați de orchestra Operei Comice pentru Copii.
***
Până la urmă cred că a fost bună împărțeala asta. Ne-am regăsit acasă bucuroși și nerăbdători să ne povestim unii altora poveștile trăite.